Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Vamos a la Playa!

tiistai 29. tammikuuta 2013

Vamos a la Playa!


Melko monen mutkan kautta päädyin vihdoin tänne Playa del Carmenin kylämäiseen lomakohteeseen Meksikon Karibianmeren puoleisella rannikolla. Otin Cancunista ensimmäisen luokan bussikuljetuksen noin 60 kilometrin päässä sijaitsevalle Playalle. Meksikon bussiyritys ADO tarjoaa 1st Class-bussipalveluita yllättävän edulliseen hintaan – mun reitti maksoi 48 dollaria, huomioon ottaen, että edellisenä yönä maksoin taksista Cancunin kentältä keskustaan (~20km) 65 dollaria. Lisäksi busseissa on ilmastointi, mikä kummasti helpottaa matkustamista kun ulkona on lähemmäs +30 astetta lämmintä ja etenkin näin shokeeraavaa ilmastonmuutosta Kanadan -20 asteesta :) Kahta matkalaukkua ja muun muassa toppatakkiani ja talvisaappaitani raahatessa meinasin kiljua ja pomppia riemusta, kun kielikoulun opiskelija-asuntola sattui näkökenttääni! \o/


Asuntolasta tulee kovastikin mieleen meidän opiskelija-asuntola Hollannissa, Tiinalle paljon terkkuja jos satut lukemaan tätä! :) Mun huone on suht värikkäästi sisustettu ja sieltä löytyy kahden (?) sängyn lisäksi muun muassa oma kylpyhuone ja sopivankokoinen pieni jääkaappi, ilmastointi sekä tv. Samassa kerroksessa on kaikille yhteinen keittiö sekä runsaasti pullotettua vettä, mikä on tosi hyvä, ettei tarvi itse raahata sitä kaupasta, sillä hanavesi ei oo täällä juomakelpoista.Pyyhkeistä muotoillaan täällä vaikka ja mitä, tuossa siis mun iso pyyhe ja sen keskellä käsipyyhe enkelinsiipien muodossa :)

Kävin heti sunnuntaina saatuani laukut huoneeseen ja leviteltyä tarpeeksi tavaroitani vähän kiertelemässä ympäri Playa del Carmenin katuja. Tästä asuntolalta on viiden minuutin kävely rannalle, jonne päin luonnollisestikin matka kävi :)


"I still got sand in my shoes.."

Playalla on tosi paljon muitakin matkailijoita etenkin tähän aikaan vuodesta, ja pääkadulla Quinta Avenidalla raikaa rytmikäs salsa, tuoksuu tortillat ja monet muut katukeittiön ruoat ja siellä saa väistellä innokkaita kauppiaita, joilla on myytävänä kaikkea mahdollista sombreroista tequilaan. Katu jatkuu pitkälle, ja jossain vaiheessa alkaa jo vähän väsyttää koko turistimeininki, jota voisi melkein verrata Kanarian tai Thaimaan vastaaviin suosikkikohteisiin. Kuitenkin, kun vähän poikkeaa sivukadulle, voi täältäkin löytää aitoa meksikolaista elämää, kun vaan vaivautuu tutkimaan turistialueen ulkopuolelta. Kiitettävää on se, että tähän mennessä oon saanut harjottaa espanjan kieltä jokaisen kanssa, jolle oon puhunut – taksikuski, hotellin respa, kauppojen myyjät jne. Jännä huomata, että näinkin paljon matkailijoiden suosiossa olevassa kohteessa ei kovin laajasti puhuta englantia, mikä on mun kannalta hyvä, etten turvaudu siihen vaan yritän parhaani saada itteni ymmärretyksi espanjaksi. Sanoja sanojen perään siis! :)


Ekana koulupäivänä mulla oli espanjan kirjallinen ja suullinen lähtötasotesti, jonka mukaan sijoituin jonnekin keskitason maastoon. Meillä on maanantaista perjantaihin neljä tuntia espanjaa päivässä (eli tosi rankkaa! ;) Meidän pienryhmässä on 7 muuta opiskelijaa muun muassa Kanadasta, Saksasta, Sveitsistä ja Englannista, ja muutenkin International House Riviera Maya -kielikoulu on täynnä kaikenikäistä porukkaa maailman joka kolkasta, joten tunnen olevani ihan oikeassa paikassa! :) Suomalaisia ei oo vielä tullu vastaan yhtäkään, mistä oon tavallaan ihan iloinen. Meidän hauska ja energinen opettaja Eli on kolmikymppinen ja kotoisin Espanjasta, minkä kuulee hyvin hänen puheen aksentistaan. Ekana päivänä tuli tosi paljon asiaa, vähän kielioppia myös, mutta parasta on se kun tunnilla oikeasti puhutaan espanjaa kokoajan, eikä jankuteta pelkkää teoreettista pilkunviilausta.


Meidän kielikurssiin kuuluu myös vapaaehtoisia sosiaalisia aktiviveetteja, kuten meksikolaisen ruoan kokkausta, salsatunteja ja cocktail-iltoja, kaikki tietenkin ainoastaan espanjaksi opastettuina paikallisten toimesta. Ekana päivänä illan ohjelmaan kuului kaupunkikävely, jossa tutustuttiin maya-intiaanien kulttuuriin, joka on vieläkin suuri osa Meksikon Riviera Maya-aluetta sekä Quintana Roon osavaltiota, johon Playa del Carmen kuuluu.


Kaupunkikierroksen päätteeksi meidät vietiin tutustumaan perinteisen meksikolaisen tequilan valmistukseen. Lopuksi saatiin myös maistiaisia, mistä oli hyvä jatkaa illanviettoa kuumassa Meksikon yössä :)

Tästä agaave-kaktuksesta sitä valmistetaan

Neljä tunnetuinta tequilalajia. Ekasta oikealla tehdään shotteja, tokasta margaritoja ja kolmannnen kohdalla menikin jo muisti.. ;D (vitsi vitsi)

Tunnisteet: , , , ,

2 kommenttia:

31. tammikuuta 2013 klo 14.53 , Anonymous markus kirjoitti...

Mukava seurata matkasi edistymistä, varsinkin kun päästiin lämpimämpään ilmastoon. Toisaalta tuntuu myös vähän haikealta, kun itse katsoo ulos ikkunasta ja räntää lentää vaakatasossa...Kukapa ei mieluummin juoksisi lämmintä hiekkarantaa pitkin kohti auringonlaskua.
Tossa pieni retkivinkki Cozumelista, jos vedenalainen maailma kiinnostaa. www.atlantissubmarines.com

 
1. helmikuuta 2013 klo 2.24 , Blogger Mari kirjoitti...

Moikka, kiva kun oot seurannu reissua! :) Ja kiitti tosta vinkistä, täällä päin on tosiaan kuulemma maailman toiseksi suurin koralliriutta, ois mielenkiintosta käydä tutkimassa sitä :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu