Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Montreal Mon Amour

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Montreal Mon Amour


Ottawan muutaman päivän tutkimisen jälkeen lähdimme käymään päiväseltään Montrealissa, joka on noin parin tunnin ajomatkan päässä Ottawasta. Montreal on Kanadan toiseksi suurin kaupunki ja levittäytyy 75 saarelle ranskankieliseen provinssiin Quebeciin. Aluksi kiipesimme vuoren huipulle, josta oli oikein mukavat näkymät kaupunkiin, olkoonkin että vähän meinasi nenänpäätä palella pakkasviimassa. Aurinko kuitenkin paisteli meidän iloksi myös silloin ja lämmitti muun muassa lätäköt suliksi, mikä näytti oudolta -19 pakkasasteessa.
Oravia löytyy myös Kanadasta...
...mutta kuka saikaan suurimman kävyn? :D

Vuorelle kiipeämisen jälkeen käveleskelimme Montrealin vanhassa kaupungissa, joka on varsin viehättävä ja ite taas kerran kiinnitin huomiota pieniin silmiinpistäviin yksityiskohtiin:


Kaupungista löytyi myös Notre Dame -kirkko, jonka eteisessä sai kyllä lämmitellä mutta sisäänpääsystä olisi täytynyt maksaa 5 dollaria, mikä tuntui vähän pöyristyttävältä. Mistä lähtien kirkkoihin ei ole päässyt sisälle ilmaiseksi? Toivottavasti sunnuntaimessuista ei ainakaan tarvi pulittaa ylimääräistä.. Kanadan reissu oli kaiken kaikkiaan aivan ihana kokemus etenkin hyvän paikallisseuran vuoksi, ja toivonkin vielä palaavani Ottawaan seuraavan kerran vaikkapa vähän lämpimien kelien aikoihin! :)

Ai niin, lopuksi vielä matkustusvinkki upeasta lentojenvaihtokentästä! Mulla oli Kanadaan mennessä ja palatessa vaihto Detroitin kentällä Michiganissa, USA:ssa. E.H. McNamara-terminaali on kuin moderni taideteos ja kaikki opasteet on tosi selkeästi ilmaistu. Terminaalista löytyy muun muassa sisällä kulkeva juna, jolla pääsee kätevästi terminaalin pohjoisosasta eteläpuolelle, koska etäisyys on aika pitkä suora. Hienoin asia siellä oli kuitenkin tunneli, jossa on revontulimaisia valoefektejä sekä rauhoittavaa taustamusiikkia – kun oikein rentoutuu ei edes muista olevansa lentokentällä! (huom. ei suositella tiukoissa vaihtoajoissa!) ;)Suihkulähde ja aluskasvillisuutta löytyy myös


  
Tää tsemppilause kohotti reissumieltä kentällä palloillessa!

Mun reissu Ottawasta Cancuniin, Meksikoon on kestänyt tänään reippaat 13 tuntia kaikkine koneenvaihtoineen, passitarkastuksineen, laukkujen keräilyn ja terminaalien välillä juoksemisen merkeissä. Cancuniin vihdoin saapuessa olin aika naatti mutta onneksi hotellilla odotti nätti huone kingsize-vuoteella (en edes pyytänyt moista!) sekä Meksikon kepeä +19 yöilma lempeästi huojuvine palmuineen. Sunnuntaina suuntaan täältä Playa del Carmeniin, joka on mun espanjan kielikurssikohde ja opiskelut siellä alkaa maanantaina. Wish me luck! :)

Best Western Plaza Kokai Cancun -hotelli
Cancunin yö

Tunnisteet: , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu