Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Reissun rahoittamisesta

perjantai 8. maaliskuuta 2013

Reissun rahoittamisesta
Multa on kyselty paljon ja sangen suorasukaisestikin, miten mulla oli oikeastaan varaa tähän Pohjois-Amerikan reissuun. Lennot toiselle mantereelle tai kolmen viikon kielikurssi Meksikon suositussa matkakohteessa eivät toki olleet aivan halvimmasta päästä. Meksikon sijaan edullisempia espanjan kursseja löytyy muuten muun muassa Guatemalasta ja Ecuadorista, jos jota kuta jäi kiinnostamaan reissubudjetin kannalta edullisemmat vaihtoehdot opiskella espanjan kieltä. Halusin kuitenkin kirjoittaa reissun rahoittamispuolesta osoittaakseni, että kellä tahansa voi olla varaa tällaiseen reissuun - kun vain on tarpeeksi halua toteuttaa se!

Lyhyesti ja ytimekkäästi rahoitin koko reissuni yksinkertaisesti TEKEMÄLLÄ TÖITÄ. 3-vuorotyöstä kertyy mukavat yölisät (silmäpussien lisäksi!) ja satunnaisista, kylläkin melko harvinaisista viikonloppuylitöistä jäi ihan kivasti tienestiä laitettavaksi matkasäästötilille.

Helsingin yleisesti melko kohtuuttomiin vuokrahintoihin verrattuna meillä on suht edullinen kämppä yksityiseltä puolelta, joten asumiseen ei onneksi mene kauheasti kuluja ja näin jää enemmän säästöön reissuja varten. Lapsia ja lemmikkejä meillä ei ole kuten ei myöskään kalliita nahkasohvia tai monen tuuman taulu-tv:tä.

Rahankäyttöhän on melko pitkälti omista valinnoista kiinni, eli riippuu siitä, mihin itse haluaa panostaa. Toki mullakin on omat materialistiset taipumukseni, esimerkiksi kosmetiikka - en nyt halua leikkiä mitään tekopyhää hippiä sillä kyllähän mullakin shoppausheikkouteni on ja myönnän sen ihan ilomielin ;) Varsinaisesti en ole reissua varten kuitenkaan pihistellyt mistään mitä tarvin, koska mielestäni pitää kuitenkin elää nykyhetkessä eikä ainoastaan tulevaisuudessa ja tulevia reissuja varten. Joka tapauksessa laitoin joka kuukausi tietyn määrän palkasta säästöön reissua varten, koska tiedän sillä olevan mulle suurinta arvoa. Matkakokemuksiani en voi millään lailla mitata rahassa, sillä ne ovat jotain todella arvokasta, mitä voin kantaa mukanani muistoissani aina vanhoille päiville asti.

Maya-kylä


Vanhemmiltani olen koko ikäni oppinut, ettei onnellisuuteen tarvita hillitöntä materiamäärää. Muistan aina myös 16-vuotiaana Englannissa isäntäperheessä majoittuessani kahden lapsen yksinhuoltajaäidin rehellisen vilpittömät sanat: "Meillä ei ole talossamme paljon hienoja tavaroita, mutta kotimme on sitäkin enemmän täynnä rakkautta."

Näitä nuoruudessani opittuja viisauksia olen pitänyt aina mukanani missä ikinä oon mennytkin ja tähän mennessä ne on toimineet mulla oikein mainiosti.

Reissubudjetin pitävyydestä vielä sen verran, että ensimmäistä kertaa reissuillani kävi niin, että ylittämisen sijaan jopa alitin suunnitellun budjettini. Yksi syy tähän oli varmaan Meksikon edullisuus esimerkiksi ruuan suhteen. Playa del Carmenin ulkopuolelta löytyy vielä huomattavasti edullisempiakin kohteita, mutta esimerkiksi 10 pesoa eli 60 senttiä kupillisesta kahvia tai runsas tacoannos parilla eurolla kielikoulun kahvilassa olivat jo käsittämättömän edullisia Suomen hintatasoon tottuneelle.

Lisää reissun rahoitusvinkkejä otetaan mieluusti vastaan, ja mielelläni myös kuulisin miten te säästätte matkaa varten, luovutteko jostain, myyttekö puoli omaisuutta vai mitenkä? :)


Tunnisteet: ,

8 kommenttia:

8. maaliskuuta 2013 klo 16.10 , Blogger Annika kirjoitti...

Heheh, puoli omaisuutta myyntiin -Check! Yhen kerran vaan tosin, silloin kun muutin Suomesta pois ekaa kertaa niin pitihän ne tavarat jonnekin pistää. Edinburghia edeltävän reissun matkakassaanhan ne sitten meni :)

Autottomuus muuten helpottaa kans, ei tarvi maksaa bensaa, vakuutuksia, talvirenkaita, huoltoja jne jne. Vielä kun olis työ, jossa maksettais viikonlopuista ekstraa, niin olisin suorastaan rikas :P Mutta ei täällä päin, pöh.

Ja minä muuten tarvin ainakin suunnitelman, ennen kuin voin alkaa 'tosissaan' säästämään. Eli ainakin kohde pitäisi olla tiedossa, muuten tulee tuhlattua potentiaalista matkarahaa muihin turhuuksiin, jos ei ole hajuakaan seuraavan matkan ajankohdasta. Vähän semmonen tilanne on nyt, en oikein tiedä mihin tässä säästäs..Niin en sitten säästä :D

 
9. maaliskuuta 2013 klo 19.25 , Blogger Mari kirjoitti...

Tilannehan voidaan toki korjata, jos heität jonkun kohteen mitä varten aletaan seuraavaksi säästämään! ;D

 
10. maaliskuuta 2013 klo 23.32 , Blogger KatiC kirjoitti...

On tosiaan mielenkiintoista, miten ihmiset varsinkin netissä arvostelevat toisten rahankäyttöä matkoihin tms. Kyllä minullekin matkat menee materian ohi, mutta ihmiset on erilaisia ja toiset priorisoi toisia asioita. Double Income Nou Kids on hyvä aika matkailla, jos on työpaikka... Lapsien hankinnan jälkeen rahaa on yleensä vähemmän.

 
11. maaliskuuta 2013 klo 17.06 , Blogger Annika kirjoitti...

Totta tuokin! Hmm..Marokkoon ens talvena ;)

 
11. maaliskuuta 2013 klo 21.44 , Blogger Mari kirjoitti...

Näinpä, meitä ihmisiä on niin monenlaista eri sorttia ja jokaisen elämäntilanteestakin varmaan riippuu mitkä asiat priorisoituu.

 
12. maaliskuuta 2013 klo 21.08 , Blogger Unknown kirjoitti...

aivan ihana toi "Meillä ei ole talossamme paljon hienoja tavaroita, mutta kotimme on sitäkin enemmän täynnä rakkautta." alan kyllä tosiaan aina lainaamaan ku sopii just tähän oman mentaliteettiin!! ja todellakin matkailu avartaa ja loppuen lopussa tavarasta ei oo muuta ku harmia nim. kolmesti muuttanut Atlantin yli hirveitä uhrauksia joutuu tekemään jos liikaa on kiintynyt tavaraan! JA aivan huomaamatta säästyy paljonkin rahaa jos esim. aina laittaa pullonpalautusrahat jemmaan tai sen muutaman dollarin (Annikan kohdalla ainaki 5 ku käyt Starbucksilla) niin nopiaa onkin rahaa vaikka mihin! Ja joo täytyy kyllä myöntää meillä on 2 autoa, toine siis ihan uuski vielä mutta suunnittelen viikot aina hulluna sillai ettei tarvin kauhian monesti tankata ja ajella ees takasi ;)

 
13. maaliskuuta 2013 klo 10.25 , Blogger Mari kirjoitti...

Juu mulla on aina jotenkin jääny mieleen kyseisen sisukkaan isäntäperheen äitin lausahdus ja nyt vielä 10 vuotta myöhemminkin muistelen heitä lämmöllä <3

Aina aattelen, ettei meilläkään oo kovin paljoa tavaraa mut esim. sillon kun muutettiin ison muuttokuorman kanssa Kajaanista etelään tuntu että tavaraa oli ihan liikaa ja joka paikassa! :)

Välillä autosta ois kyllä hyötyä jos pitää päästä Helsingin keskustan ulkopuolelle, mutta keskustassa taas bussikortti on mun mielestä kätevämpi kuin ruuhkassa jumittaminen ja (kalliiden?) parkkipaikkojen metsästys.

 
13. maaliskuuta 2013 klo 10.27 , Blogger Mari kirjoitti...

Pistetäänpä asia korvan taa! ;)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu