Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Pirates of the Caribbean

tiistai 12. helmikuuta 2013

Pirates of the CaribbeanViime perjantai oli Meksikossa juhlapyhä, perustuslain päivä, minkä vuoksi meillä ei ollut espanjan tunteja ollenkaan. Tätä ylimääräistä vapaapäivää hyödyntäen päätimme muutaman muun opiskelijan kanssa lähteä pienelle Karibianmeren katamaraanipurjehdukselle suuntana Isla Mujeres-saari 13 kilometrin päässä Cancunista. Isla Mujeres tarkoittaa vapaasti suomennettuna ’naisten saarta’ – erään kertomuksen mukaan espanjalaiset valloittajat löysivät saarelle saapuessaan paljon kuvatuksia naispuolisista maya-intiaanien jumalista, minkä mukaan saari sai nykyisen nimensä. Pääsaari on vain 7 kilometriä pitkä ja siellä asustaa noin 12 600 ihmistä. 

Minibussi vei meidät aikaisin aamulla Cancuniin, jossa meitä odotti Don Diego-niminen katamaraani satamassa hilpeine miehistöineen. Kannelle päästessä alkoi bilemusiikki soida ja tarjoilu pelata – kyseessä oli all-inclusive seilaus, josta kellään meillä ei ollut tosin mitään aavistustakaan! Katamaraanilla oli meidän lisäksi ehkä noin 50 muuta merielämästä nauttivaa matkaajaa. Puolivälissä etappia heitettiin ankkuri mereen ja pysähdyttiin hetkeksi snorklaamaan turkoosissa meressä.

Cancunin hiekkarannat muistuttaa kovasti Playa del Carmenia
 
Sataman miehistö jo odotteli merennälkäisiä reissaajia

"Nostakaa purjeet, ohoi!"
Cancunin taaksejäävää rantaviivaa

Snorklaajia :)

Pian matka jatkui Isla Mujeresin pääsaarelle, ja maihin päästessä meidät valtasi mieletön kuumuus, helleaalto, millasta en oo koskaan ennen kokenut elämässäni. Kaduilla kävellessä ja monenmoisia matkamuistoja katsellessa tuli suorastaan aivan läkähdyttävä kuumotus!


Tunnelma kuin marokkolaisessa soukissa!
"Soy un ranchero, y no se nada...!" :D


Isla Mujeres oli aikoinaan pieni kalastajakylä ja merituuli tuo edelleen tullessaan tuoreen kalan tuoksun
Valkoinen majakka
Tällasessakin ois kyllä kelvannu vietellä siestaa :)
Tunnollisten opiskelijoiden ansaittu vapaapäivä ;)

Seuraavana vuorossa oli buffetlounas toisella samaan saariryhmään kuuluvalla saarella, ja sen jälkeen oli hyvä vetäytyä vitivalkoiselle hiekkarannalle torkkumaan ja sulattelemaan meksikolaista suussasulavaa ateriaa. En kyllä suoraan sanottuna tiedä ees tarkalleen mitä oikein tuli syötyä, mutta väliäkös tuolla, hyvää se kuitenkin oli eikä ees karannu lautaselta..! ;)

Pienen siestan jälkeen nostettiin taas ankkurit ylös ja lähdettiin takaisin kohti Cancunia. Paluumatkan aikana miehistö järjesti muun muassa tanssikilpailun sekä naisille että miehille, tequilafiestan ja lopuksi kaikki halukkaat sai kokeilla ’lentämistä’ pientä tuulivoimaa apuna käyttäen :) 


"Y-M-C-A!" :DSombrero-asusteiset mehikaanot tarjoili tequilaa - kainostelematta suoraan suuhun!

"Ilmojen halki käy lentäjän tie..."

Reissu oli kerrassaan ainutlaatuinen, lähinnä huipun matkaseuran, upeiden maisemien sekä 12-tuntisia pitkiä päiviä raatavan miehistön kaikkensa antavan paneutumisen myötä. Vaikka oltiinkin liikenteessä Karibianmerellä, ei merirosvoista saati sitten kapteeni Jack Sparrowsta kyllä näkynyt jälkeäkään - ainoastaan katamaraanin omaperäisen huumorintajun omaava perämies oli melkoinen rääväsuu! =)

Tunnisteet: , , ,

2 kommenttia:

12. helmikuuta 2013 klo 4.03 , Blogger Annika kirjoitti...

Ihana tuo sombrero! :D Kuvan pikkutyttökin näyttää vähintäänkin järkyttyneeltä...Adamin kanssa tässä ihastellaan näitä sun kuvia, voi huokaus! Meille alkaa tuleen Karibiakuume ja kuvista päätellen sulla alkaa rusketus syveneen :)

 
13. helmikuuta 2013 klo 5.32 , Blogger Mari kirjoitti...

Heh, juu melkein teki mieli jemmata tuo sombrero mukaan ja vaikka lähettää erikoislähetyksenä Suomeen! :D
Kyllä täällä vähän alkaa ollu väriä pinnassa, kun vaan malttas olla polttamatta itteensä.. Nimim. tällä hetkellä punanaamana kärvistelevä kylmägeelin suurkulutttaja.. :P

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu