Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Maailman suurin ruokakarnevaali

tiistai 21. toukokuuta 2013

Maailman suurin ruokakarnevaali


Näin jännityspitoisen viikonlopun jälkeen on pakko vähän aikaa huokaista ja istua alas kirjoittamaan, kun pienimuotoinen Euroviisujen ja jääkiekon jälkeinen harmitusmorkkis väistyy tieltä.

Viime lauantaina tosiaan vietettiin pilvisissä mutta lämpimissä keleissä maailmanlaajuista Ravintolapäivää. Itelläni sattuneesta syystä tulikin pieni ohjelmamuutos lauantain suunnitelmiin enkä varsinaisesti päässyt itse nauttimaan Ravintolapäivän monituisista herkuista, mutta sananen silti itse tapahtumasta, joka on mielestäni todella hieno ja arvokas keksintö ravintola- ja ruokakulttuurille.

Tapahtuman idea on tosiaan alunperin lähtöisin Suomesta: neljä kertaa vuodessa kuka tahansa voi perustaa oman ravintolan, ruokakojun, kahvilan tai baarin päivän ajaksi ja myydä mitä moninaisimpia ruokia, herkkuja, mitä tahansa mikä ei lautaselta pakene! Ravintolapäivä tarjoaa myös hienon tilaisuuden aloittelevalle ravintoloitsijayrittäjälle menekin testausta varten käytännössä. Tänä vuonna ruokakarkeloihin ilmoittautui mukaan 1702 ravintolaa yli 30 maassa, joista 1097 oli Suomessa ja 527 Helsingissä.

Omat ruokakojusuosikkini, joilla olin suunnitellut vierailevani olivat Kampin ytimessä sijainnut Mama's Empanadas, eli kolumbialaisen reseptin mukaan valmistettuja liha- ja kasvis-empanadaspasteijoita. Toinen lempparipaikkani oli Cupcake Goddess, eli San Franciscosta Suomeen tiensä löytäneen amerikkalaisen Reginan leipomat kuorrutetut muffinssit, joissa makuina oli tarjolla muun muassa, köh köh, meksikolaista vegaanisuklaata sekä lime-margaritaa. Eksoottista? Kyllä, ja kuulostaa melkein liian herkulliselta ollakseen totta! :) Kuulemani mukaan myös aiemmin tässä postauksessa hehkuttamiani nepalilaisia momoja oli Ravintolapäivänä tarjolla ainakin parissa eri paikassa.

Seuraavan kerran Ravintolapäivä järjestetään 18. elokuuta, jolloin mikään ei tule estämään omaa osallistumistani (asiakkaana) näille ruokakulttuurin kekkereille!

Tunnisteet: , , ,

2 kommenttia:

22. toukokuuta 2013 klo 14.37 , Blogger Annika kirjoitti...

Ihanan raikas ulkoasu! :) Hieno toi Marimente teksti..Oon kade :D Koitin kovasti täälläkin etsiä ravintolapäiviä, mutta ei täällä ole kuin se tammikuinen WInter Bites..Nooh, on se tammikuu ens vuonnakin!

 
22. toukokuuta 2013 klo 16.33 , Blogger Mari kirjoitti...

Kiitos kiitos! :) Arvaa vaan kauanko väänsin tuota logoa, mutta ehkä se oli lopulta sen arvoista :D Oon aina ihaillut sun blogin otsikkobanneria ja miettiny miten oikein oot tehny sen, nyt ehkä pääsin vähän jyvälle..
Ja voi Winter Bites, olin kyllä niin täynnä sen mac and cheese- aterian jälkeen..slurps! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu