Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Karkkikoruja ja tarantelloja

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Karkkikoruja ja tarantelloja


Ihan ensiksi: kiitos aivan hurjasti teille kaikille, jotka äänestitte Marimentea Vuoden Matkablogiksi Supersaverin Travel Blog Awards-kilpailussa! Blogini sijoittui hienosti viidennelle sijalle kaikkien 82 kisaan ilmoitetun blogin joukosta - lopullisen sijoituslistan voi käydä katsomassa täältä. Olin luonnollisestikin todella yllättynyt ja otettu tästä, sillä alotin bloggaamisen tosiaan vasta tänä vuonna tammikuussa Pohjois-Amerikan reissuun lähtiessä. Tällä hetkellähän koitan edelleen sopeutua takas Suomeen (onneksi on kesä tulollaan!!), joten uusia reissujuttuja ei nyt ihan hetkeen ole tulossa toimitukseen. Jossain vaiheessa voisin tosin tarinoida aiemmista reissuistani Euroopan kohteissa, niitähän on ehtiny myös kertymään muutama tässä vuosien varrella :)

Tänään piipahdin Helsingin Messukeskuksessa, jossa oli nyt viikonloppuna tarjolla jos jonkinlaista tapahtumaa. Model-Expon, Lapsimessujen, PetExpon, OutletExpon sekä Lähiruoka & Luomu-tapahtuman lisäksi oma suosikkini oli Kädentaitomessut käsitöiden ystäville ja kädentaitajille. Itellänihän ei ole mitenkään erityisen taiteellista silmää käsitöiden ihmeelliseen maailmaan, mutta jotkut on saattaneet huomata mulla aina välillä karkkiaiheisia korviksia, rannekoruja yms. syötävän herkullisen näkösiä killuttimia. Näitä supersöpöyksiä tekee Elvari-niminen yhden naisen korutehdas Vihdissä, ja korut ovat nettikaupan lisäksi myynnissä lukuisilla yksittäisillä jälleenmyyjillä Suomessa. Elvari oli onnekseni esillä myös Kädentaitomessuilla, mikä olikin pääsyy visiitilleni sinne!




Tätä kojua ei vaan voinu ohittaa kurkistamatta tarkemmin...

Ja mitä sieltä löytyikään...sylikaupalla enkkulakuja ja muita karkkikoruja! :)

Kädentaitomessuilta löytyi myös muita upeita taidonnäytteitä:

Vaahtera- tammi- ja koivunlehtiriipuksia ja korvakoruja



 
Seuraavaksi lähdin lipumaan Lähiruoka & Luomu-osastolle, jossa Kainuu oli yllätyksekseni mukavasti edustettuna paikallisella herkulla:



Juustoleipä, EI leipäjuusto! Terkkuja vaan Pohjois-Pohjanmaalle! ;)
 Tämän lisäksi myös Italian suussasulavat juustot olivat esittelyssä:



Juustohurmoksesta toivottuani askeleeni kävivät messujen lemmikkipuolelle, missä vastoin oletuksiani oli lemmitarvikkeiden lisäksi esillä myös ihan oikeita eläimiä. Mitäs sitä turhaan etukäteen perehtymään messujen tarjontaan, kun paikan päälläkin voi sitten yllättyä iloisesti... Arvatkaa vaan, kuka kehitteli itelleen ikuisen matkakuumeen lisäksi myös nousevan kissakuumeen! :)

Kisuleita oli rivissä vieri vieretysten useita kymmeniä
Sitten siirryttiin hieman eksoottisempiin otuksiin, jotka ainakin allekirjoittaneella aiheutti enemmän tai vähemmän sydämentykytystä...

Madagaskarin puuboa

Viljakäärme sopii kuulemma aloittelijalle

Hadrurus arizonensis eli jättiläisaavikkoskorpioni...ja myrkyllinen sellainen!

Madagaskarin sihisevän torakan kohdalla aloin olla jo sydärin partaalla...

Ja loppuhuipennuksena luulin jo pyörtyväni, kun esittelijä kysäisi, josko haluaisin pidellä chileläistä tarantellaa! Vieläkin puistattaa ajatuskin...
Loppuajan sitten rauhottelin itteäni ja koitin toipua traumaattisesta kokemuksesta tuijottelemalla söpöjä mopseja:


Muuta messujen mielenkiintoista antia:

En ymmärtänyt miksi kummassa paloauto miehineen oli sijoitettu lastenosastolle...? ;)
Italialaista nahkalaukkua vähän joka värissä outlet-messuosastolla
Tästä kengät vappurientoihin? :)
Lumenen meikkejä outlet-hintaan
Kirjaosastolla viihdyin useammankin tovin

Itelleni mukaan messuilta tarttui Elvarin salmiakkikorvikset ja vaahtokarkkiavaimenperä sekä reissuhenkinen kirja iltalukemiseksi:


Kajaanilaislähtöisen Kyllikki Villan päiväkirja rahtilaivamatkasta Etelä-Amerikkaan
"Ai, ettekö te kulje kotona flamingo olkapäällä? Tai salmiakit korvissa?" :)

No, onneksi on vappu tulossa, pistetään vaikka sitten sen piikkiin. Toivotaan aurinkoisia Valpurin päivän kelejä!

Tunnisteet: , ,

10 kommenttia:

29. huhtikuuta 2013 klo 1.05 , Blogger Annika kirjoitti...

Ihania nuo vaahteranlehtikorut!! Ja jestas mitä elukoita siellä oli, en olis kyllä uskaltanut mennä noinkaan lähelle..Olkoon välissä vaikka kuinka paksu lasi!!

No, ainakin sain todisteita, ettet ole ainoa joka kutsuu leipäjuustoa juustoleiväksi..;) Ja hei, aika makee flamingo :D :D Sitä vois varmaan käyttää pitkän matkan lennoilla..;) Kattelin muuten huvikseni lentoja aasiaan, Thaimaahan tai Kiinaan näyttäis olevan halvinta lentää täältä ;)

 
29. huhtikuuta 2013 klo 11.33 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

elvari ;) oot muuten tosi kaunis :)

 
29. huhtikuuta 2013 klo 12.11 , Blogger Nevena Luminary kirjoitti...

Mistä tää flamingo on? Ihana!! :D Ja noi vaahterakorut, muistatko kaupan nimeä? <3 Ja tietty Elvari <3

 
29. huhtikuuta 2013 klo 18.49 , Blogger Mari kirjoitti...

Voi kiitoksia kovasti, kiva kuulla! :)

 
29. huhtikuuta 2013 klo 19.02 , Blogger Mari kirjoitti...

Flamingo on matkamuisto Meksikon Playa del Carmenin lähellä olevasta eko-arkeologisesta Xcaret-teemapuistosta. Se oli niin hupaisa, että lähti mukaan viihdyttämään itteni lisäksi muita kanssamatkustajia ja miksei lentohenkilökuntaakin! :)

Vaahterakoruja myytiin Irlantilaiset Kelttikorut-kojulla, tässä suora linkki koruihin yrityksen nettisivulla: http://www.kelttikorut.com/fi_lehtikorut,70.html

Ja totta kyllä, Elvarille vetää vertoja vain harva! :)

 
29. huhtikuuta 2013 klo 19.12 , Blogger Mari kirjoitti...

Itekin ihastelin ja hiplailin niitä vaahterakoruja kauan, mutta karkkikorut vei lopulta voiton :)
Oli kyllä jos jonkinlaista otusta siellä näytillä, ei ainakaan nyt vähään aikaan oo tarvetta mihinkään matelija- yms. näyttelyihin...

Olin jo pitkään metsästänyt lentoniskatyynyä (vai miksi sitä sanotaan?), ja sit löyty _vähän_ tuollanen erilainen versio :D

Hmm, Kiina taitaa täälläkin olla Finskillä melkein kestotarjouksena, ainakin Chongqing..vai meinasitko ihan Pekingiä tai Shanghaita? :)

 
30. huhtikuuta 2013 klo 3.49 , Blogger Annika kirjoitti...

Pitää nyt kyllä myöntää, etten osaa tuota Chongqingia edes sijoittaa kartalle! Kattelin siis nimenomaan noita mainitsemisiasi Pekingiä ja Shanghaita :) Vaikka just fiilistelin Israelin reissuakin, niin tuli vähän matkakuume Lähi-Idän tai Pohjois-Afrikan suunnalle..Jotain kulttuurillisesti erilaista kuitenkin! Pois tästä länsimaisesta ympäristöstä ;)

 
1. toukokuuta 2013 klo 22.47 , Blogger Mari kirjoitti...

Ei sillä että itekään oisin tarkemmin perehtyny missä Chongqing on, mutta maasta oon melko varma :)
Se Pohjois-Afrikka on kyllä vähän jääny pyörimään mieleen...esim. Marokon iltamarkkinat houkuttas! Ja just luin artikkelin sukelluskursseista Indonesiassa, tai vaikka snorklailusta merikilpikonnien seassa...tahtoo tahtoo!

 
24. toukokuuta 2013 klo 7.12 , Blogger Ninni kirjoitti...

Hienot salmiakki-korvikset ja vaahtokarkki-avaimenperä. Hyvä, että kävit linkittämässä blogissani. Jään tutkimusmatkalle. Täältähän löytyy kaikkea kivaa :)

 
24. toukokuuta 2013 klo 21.24 , Blogger Mari kirjoitti...

Kiitos Ninni! Kuin myös, oon myös itse penkomassa mitä kaikkea kivaa ja koukuttavaa löytyy sun kosmetiikkablogista :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu