Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Hit and run!

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Hit and run!


Viime viikonloppuna kylässä oli koko maailma Maailma kylässä-festareiden merkeissä, tänä viikonloppuna oli puolestaan Nepalin vuoro. Helsinki Nepal Cricket Club oli varannut Kaisaniemen kentän ja kutsunut paikalle satakunta nepalilaista Helsingin lisäksi muun muassa Tampereelta pelaamaan krikettia aamuvarhaisesta ilta-auringon viimeisiin säteisiin asti.


En ole koskaan ennen ollut seuraamassa krikettiä tai oikeestaan pahemmin muutenkaan tiennyt mitään kyseisestä lajista. Kriketti on Nepalissa erittäin suosittua ja kansainväliset pelit naapurimaiden välillä aiheuttavat vähintään yhtä suurta hysteriaa kuin meillä päin jääkiekko. Alunperin kriketti on lähtöisin Englannista ja säännöt on aika lailla samaan suuntaan baseballin tai pesäpallon kanssa, eli tarkoitus on lyödä palloa ja tehdä 11-henkiselle joukkueelle mahdollisimman monta juoksua. Krikettimaila eroaa muodoltaan pesäpallomailasta, sillä se on tasapyörylän sijaan enemmänkin litteä, toiselta puolelta hieman kupera ja näin mahdollistaa pallon lyönnin myös taaksepäin tietyssä kulmassa. Oli taas kerran niin upea selitys että ehkä annan kuvien havainnollistaa tilannetta enemmän :DNepalin lippu on maailman ainoa valtion lippu, joka ei ole nelikulmainen


Mukana pelaamassa oli yhteensä kuusi joukkuetta, joista suurin osa oli Helsingistä ja yksi Tampereelta. Voittajajoukkueeksi selviytyikin usean kannustusten säestämän energisen pelin jälkeen Tampereen joukkue, Helsinki Nepal Cricket Clubin tsempatessa toiselle sijalle.

Kuin kunnon soccer eiku cricket wife? :D
Palkintoihin kuului pokaalien lisäksi 10kg ja 5kg riisisäkit. Käytännöllistä!
"voi olla"... :D

Tunnisteet:

2 kommenttia:

2. kesäkuuta 2013 klo 21.17 , Blogger Annika kirjoitti...

Ihanat nuo riisisäkit :D :D Ja kas, enpä tuosta ei-neliskanttisesta lipusta ole ennen tiennytkään..Kaikkea sitä oppii ;)

 
2. kesäkuuta 2013 klo 21.47 , Blogger Mari kirjoitti...

Aivan, en ollu itekään ennen moista tullu ajatelleeksi, onpahan melkosen uniikki lippu!
Ja suomalaisittainhan riisisäkkien tilalla ois varmaan ollut jotain märempää tavaraa Koskenkorvalta...

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu