Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kansainvälistä kylää rakentamassa

perjantai 24. toukokuuta 2013

Kansainvälistä kylää rakentamassa


Mitä silloin tehdään, kun ei itse syystä tai toisesta päästä ulkomaille tutustumaan uusiin maihin ja kulttuureihin? No kutsutaan vuorostaan Maailma kylään tietenkin! :)

Aurinkoinen alkukesän viikonloppu, vihertävä puistoalue, etnistä musiikkia, eksoottisia ruokalajeja ja ihmisiä ympärillä maailman joka kolkasta. Jo 14. kerran järjestettävä, Suomen suurin ilmaiskaupunkifestivaali Maailma kylässä valtaa jälleen Kaisaniemen puiston ja Rautatientorin lauantaina ja sunnuntaina  25.-26.5. Monikulttuurisen sekä järjestö- ja kehitysyhteistyötä painottavan festivaalin teemana on ihmisoikeudet ja maantieteellisesti keskitytään etenkin Kaakkois- ja Itä-Aasian maihin. Vuonna 2012 festivaalikävijöitä oli arviolta noin 105 000.


Luvassa on tänä vuonna huimat 260 ohjelmanumeroa sekä 450 näytteilleasettajaa, joista 60 on ruokamyyjiä ja 300 kansalaisjärjestöjä. Kansainvälisten pääesiintyjien (Filippiinit, Kiina ja Kuuba) tapahtumassa voi nauttia myös lukuisten kotimaisten esiintyjien musiikista, sillä lavalle odotetaan muun muassa Diandraa, Don Johnson Big Bandia, Kuningasideaa sekä kymmenvuotisen uransa syksyllä päättävää PMMP:tä.

Lisäksi tapahtumassa voi nauttia esimerkiksi suomalaisesta ja kansainvälisestä sanataiteesta Helsinki Poetry Connectionin tuottamassa Runomaailmassa. Tarkoituksena on tuoda esille nuoria, lahjakkaita tekstintekijöitä runouden ja raplyriikoiden muodossa ja näin konkretisoida sanan- ja ilmaisunvapautta, mikä on osa ihmisoikeuksia eli festivaalin pääteemaa.

Olen itse ollut parina viimeisenä vuonna fiilistelemässä aurinkoista ja monikulttuurista festarimeininkiä ja tänä vuonna halusin myös olla mukana vapaaehtoisena tekemässä itse tapahtumaa. 3-4 hengen reippaassa somistustiimissä aloitimme urakan heti kun rekvisiittakuorma saapui torstai-iltapäivällä, ja perjantaina homma jatkui torstain tavoin reilun 8 tunnin ahkeroinnilla. Selvennykseksi voin tässä vaiheessa huomauttaa, että somistus ei suinkaan tarkoita pikkusievää koristeiden ripustelua ja näpertelyä! Enemmänkin kyse on maitokärryjen kanssa juoksemisesta paikasta toiseen sateessa ja kurakentällä rämpien, kuskaten mitä ihmeellisimpiä somistusmateriaaleja, kuten palmupuita, kookasta Buddha-patsasta, riippukeinuja ja mitä nyt ikinä voikaan kuvitella sisustuselementeiksi Maailma kylässä-festareille! Eli mistään festarielämän glamourista ei olla siinä vaiheessa kuultukaan... ;)

Torstaina paikan päälle saapuessa homma näytti enimmäkseen tältä...

Festariteltan katto kaipasi vähän somistustiimin kädenjälkeä

Palmuja ja aurinkovarjoja - lauantaiksi on tilattu myös itse aurinko! :)

Buddhan patsas
Savanni-lavan valoefektitestaus


Festareita rakentamassa oli suomalaisten ja Euroopan maiden vapaaehtoisten lisäksi suuri joukko gambialaisia vapaaehtoisia, joten oli ilo huomata, että tapahtuma on jo tekemisvaiheessa aidosti kansainvälinen, ei siis ainoastaan itse tapahtuman aikana. Vapaaehtoisten kesken on myös aito yhdessä tekemisen meininki sekä arvokkaan, mielenkiintoisen tapahtuman toteuttamisen aiheuttama asenne ja innostus. Korvaukseksi hyvästä työstä tapahtuman järjestäjä Kepa tarjoaa (herkulliset ja eksoottiset!) ruoat, Maailma kylässä t-paidan sekä pääsylippuja oheistapahtumiin.

Vaikka oonkin kahden päivän uurastamisen jälkeen aivan rätti-poikki-naatti, oon molempina päivinä palannut kotiin onnesta säteillen, koska tämä on jo tähän mennessä ollut niin mieletön kokemus! Oon odottanut näitä festareita siitä lähtien kun palasin takaisin Meksikosta, ja nyt voin sanoa, että se on ollut kaiken sen odottamisen ja puurtamisen arvoista. Somistustiimin urakka on sunnuntain loppupurkua lukuunottamatta valmis, joten viikonloppuna aion fiilistellä tapahtumaa rauhassa ihan festarikävijän roolissa :)

Kiinalainen juttu...?
Lauantaina ja sunnuntaina siis kaikki kynnelle kykenevät kokemaan kansainvälisen kylän upea tunnelma Kaisaniemenpuistossa ja Rautatientorilla!

Tunnisteet: , , , , ,

2 kommenttia:

25. toukokuuta 2013 klo 4.18 , Blogger Annika kirjoitti...

Voi siistiä! Pitää koittaa joskus ajoittaa Suomen reissu tähän aikaan vuodesta..:)

 
25. toukokuuta 2013 klo 9.30 , Blogger Mari kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi, tuo tapahtuma on todellakin käymisen arvoinen ainakin kerran elämässä! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu