Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kohti kesää

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kohti kesää


Tällä viikolla on aurinkoisten päivien ja etelässä lähemmäs +20 kipuavan lämpötilan lisäksi vastaani osunut pari muutakin merkkiä enteilevästä kesästä:

Meiän parvekkeen yli lipuvat kuumailmapallot! Aina sopivan tyyninä kesäiltoina näitä purjehtii vähän väliä tästä ohi. Ehkä tänä kesänä itekin voisi testata tätä kiehtovaa tapaa katsella ympäristöä yläilmoista käsin.Kukkasia bongattu pikkuhiljaa viheriöivältä ruohikolta!Löysin myös mulle aivan uuden koukuttavan hedelmän, nimittäin avokadon! En tiiä onko tämä nyt lähes hävetys myöntää, etten ees Meksikossa tullu ikinä kokeilleeksi tuoretta avokadoa (ainakaan tietääkseni...) Se kun on alunperin Keski-Amerikasta kotoisin ja siellä sangen yleinen hedelmä, josta valmistetaan myös herkullista meksikolaisperäistä guacamole-dippiä. Pienen googlettamisen tuloksena kaksi kolmasosaa avokadon painosta pitäisi olla vettä, ja lukemani mukaan se sisältää myös suositeltavia rasvoja, jotka on hyväksi sydämelle ja aivoille. En nyt varsinaisesti oleta älykkyysosamäärässäni mitään sen suurempaa kehitystä parin avokadon jälkeen, vaikka toivoahan aina sopii ;) No joka tapauksessa, nyt on itse hedelmä ja itsetehty (lue: Nayanin tekemä) dippikin testattu, ja ei muuten tuu jäämään viimeiseksi kerraksi tuttavuus tämän päärynämäisen, lähes kermaisen koostumuksen omaavan hetelmän kanssa! :)

Halkaistu avokado ja muita tortillavehkeitä. Kuvan banaanit ei liity tapaukseen :)


Täytteet kasassa, seuraavaksi se haastavin vaihe...
Valmis paketti ja mahtui kiinnikin leikiten!
Meksikolainen olut tarjoillaan usein limelohkon kera


P.S. Tieto, joka voi joskus pelastaa: hedelmäavokadoa kutsutaan myös alligaattoripäärynäksi :D

P.P.S. Espanjankielen sana 'abogado', joka lausutaan kuta kuinkin avokado, tarkoittaa kaikkien suureksi hämäykseksi asianajajaa, ei suinkaan avokadoa. Anna mun kaikki kestää...


Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu