Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Viisi syytä tykätä Helsingistä

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Viisi syytä tykätä Helsingistä
Helsinki on viime vuosina ollut useamman kerran listattuna maailman kymmenen parhaan kaupungin joukkoon muun muassa Australiassa, Kanadassa, Uudessa-Seelannissa ja Itävallassa sijaitsevien kaupunkien lisäksi. Nämä vertailut (mm. The Economist-aikakauslehti) ovat useimmiten perustuneet elämänlaatuun, kuten turvallisuuteen, koulutukseen, terveydenhoitoon, ympäristöön, poliittiseen vakauteen sekä kulttuuri- ja virkistystarjontaan. Tarkemmin kyseisiä listoja on eritelty esimerkiksi täällä.

Näistä tutkimuksista inspiroituneena halusin tehdä myös oman listan, minkä takia oon parin vuoden Helsingissä asumisen aikana tykästynyt tähän eläväiseen kaupunkiin:


1. Kansainvälinen ilmapiiri

Rakastan sitä tunnetta, kun vieläkin välillä Helsingin keskustassa liikkuessa tunnen olevani kuin kaupunkireissulla jossain ulkomailla: lähes kaikki maailman kansallisuudet ja kielet on katukuvassa edustettuina! Muutenkin täällä näkee niin kaikenlaista erilaista tallaajaa, että on helppo itsekin sopeutua joukkoon kun kaikki ei ole yhdestä samasta muotista valettuja.

Maailma kylässä -festarit Kaisaniemessä toukokuussa 2012


2. Erilaiset tapahtumat ja muu kulttuuritarjonta

Näitä riittää lähes vuoden joka päivälle, jopa enemmän kuin missä ehtii käymään! Omia suosikkejani on jokavuotiset Matka-messut, Maailma kylässä-festarit sekä tänä kesänä myös Helsinkiin saapuva The Tall Ship Races -kansainvälinen purjehdustapahtuma. Lisäksi ei sovi unohtaa esimerkiksi kattavaa kansainvälistä musiikkitarjontaa. Jo yksistään Hartwall Areenan keikkakalenteria vilkaisemalla tänä keväänä ja kesänä on odotettavissa muun muassa Adam Lambertin, Pinkin, Eros Ramazzottin, KISS:in sekä Rihannan konsertit. Suureksi onnekseni kerkesin myös just ja just napata liput Cheekin jäähallin keikalle syyskuussa!

3. Ruokakulttuuri

Kansainvälisestä ilmapiiristä johtuen myös lähes kaikki maailman ruokakulttuurit on Helsingissä edustettuina ja tarjonta on näin ollen melkoisen monipuolista. Ite oon tykästynyt etenkin tässä postauksessa aiemmin kuvailemaani meksikolaiseen katuruokapaikka Choloon, täällä mainitsemaani Mero Nepaliin sekä Kampin ostoskeskuksessa sijaitsevaan Singapore Hot Wokin paistettuihin riisiannoksiin. Muutaman kerran vuodessa järjestettävänä Ravintolapäivänä täällä on myös runsaasti innokkaita ja yritteliäitä pop up-keittiöiden, -kahviloiden ja muiden herkkupaikkojen perustajia. Näitä yhtenä päivänä auki olevia erikoisuuksia kannattaa ehdottomasti testata!

Liikkuva viinibaari :) (Kuva: Iltasanomat/Heikki Saukkomaa)

4. Meri

Musta on jotenkin rauhoittavaa asua meren äärellä, ja toivoisin että sitten "isona" voisin asua aivan meren rannalla, tai niin että ikkunasta näkyisi merimaisema. Helsingin Kauppatorilla saa voissa paistettujen muikkujen lisäksi haistaa raikkaan merituulahduksen ja ottaa vaikka lautan Suomenlinnaan tai Korkeasaareen nauttien meri-ilmastosta keskellä ulappaa. Italiassa Genovassa asuessa tykkäsin myös sen merenrantakaupunkifiiliksestä, ja samankaltainen rantatunnelma vei mun sydämen Meksikossa Playa del Carmenissakin. Meren aaltojen liplatuksen katselemisessa vaan on sitä jotain.

5. Sijainti

Meren läheisyyden lisäksi on kätevää asua Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa, jos sattuu olemaan taipumusta matkakuumeilulle kuten allekirjoittaneella. Kajaanissa asuessa oli ulkomaille suunnatessa aina suurin haaste päästä ensin sieltä joko junalla (7 h) tai bussilla (12 h) Helsinkiin!Aina välillä oon pysähtynyt miettimään, onko Helsingissä asuminen muuttanut mua jollain tapaa ja todennut, että totta kai on. Kainuulaisia juuriani koskaan unohtamatta olen kuitenkin jollain lailla rakentanut Helsingissä itselleni uuden, positiivisemman identiteetin. Kaupungin monipuolisuus ja yllätyksellisyys inspiroi mua päivittäin ja taas kerran ne pienet asiat, joista kirjoitin esimerkiksi tässä postauksessa saa mut hymyilemään ja tuntemaan itseni aika ajoin todella onnelliseksi. Tämä ei kuitenkaan poissulje sitä, että ikävöin usein pohjoiseen ja toivoisin voivani käydä siellä asuvien vanhempieni ja ystävieni luona useammin!

Te, jotka asutte Helsingissä tai käytte siellä usein: keksittekö muita hyviä syitä tykätä pääkaupungista?

Tunnisteet: , , , , ,

2 kommenttia:

19. maaliskuuta 2013 klo 15.44 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Yölinja-auto lähtee Kajaanista n.klo 20 ja on Helsinki-Vantaalla heti viiden aikaan. Eikös siitä tuu 9 tuntia eikä 12?
Nopein pendolino Kajaani-Helsinki kestää 5h 48min ja intercitylläkin 6h 28min. No, lentokentälle mennessä jäädään pois Tikkurilassa, josta paikallisbussilla lentokentälle, joten junamatka-aika lyhenee sen 20 minuuttia.

 
19. maaliskuuta 2013 klo 20.58 , Blogger Mari kirjoitti...

Oon ite matkannut bussilla Kajaani-Helsinki-välin Joensuun vaihtoyhteydellä, koska se sopi mun lentoihin paremmin. Tällöin matka-ajaksi tulee vähintään tuo 12 tuntia.

Kiitos junamatka-aikojen tarkennuksesta, kiva että jaksoit nähdä vaivaa :) Mun pointti oli kuitenkin se, että olipa se junalla 5 h 48 min tai bussilla _vain_ sen 9 tuntia niin on ne mun mielestä melko pitkiä aikoja verrattuna siihen, jos pääsen Helsingissä asuessa suoralla bussilla vartissa lentokentälle :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu