Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Madventures @ GoExpo 2013

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Madventures @ GoExpo 2013
 

Viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa esittäytyi GoExpo 2013 eli Suomen suurin liikunnallinen messutapahtuma. Kolmipäiväinen tapahtuma veti kaiken kaikkiaan yli 42 000 kävijää ja aihealueena oli erilaisten liikunnallisten ulkoaktiviteettien lisäksi muun muassa Kuva&Kamera-messut, joille suuntasimme Nayanin kanssa hakemaan inspiraatiota valokuvauksen suhteen. Tai ainakin toinen meistä, sillä ite olin sattunut kuulemaan suurten seikkailijoiden, nykyajan pelottomien tutkimusmatkailijoiden sekä pitkäaikaisten esikuvieni Madventuresin kaksikon Riku Rantalan ja Tuomas 'Tunna' Milonoffin vierailevan kyseisillä messuilla.Lauantaina reippaat askeleemme kulkivat siis kohti Pasilan messukeskusta, jossa tapahtuma olikin jo täydessä käynnissä. Hetken harhailtuamme löytyi tv:stä tuttu reissaajakaksikko ja itehän menin innostuksesta miltei sanattomaksi idoleitteni seurassa! Sain molempien herrojen nimmarit heidän teokseensa Kansainvälisen seikkailijan opas, joka on koristanut mun kirjahyllyä viimeiset pari vuotta ja joka oli tiukassa syynissä etenkin ennen viimesintä reissuani.

Puhekykyni takasin saatuani kyselin Rikulta ja Tunnalta, ovatko he kokemuksen syvällä rintaäänellä hokanneet mitään keinoa päästä eroon ikuisesta matkakuumeesta, tai ainakin lieventää sitä. Ei ollut pojilla neuvoa moiseen, muuta kuin uusien reissujen suunnittelu, edellisten matkojen kokemusten fiilistely ja matkamusiikin kuuntelu. No sitähän minäkin! Tässä asiassa luotan täysin kokeneempien reissaajien neuvoihin enkä edes siis yritä enää parantua tästä katalasta taudista :D

Kuva&Kamera-messujen yhtenä vetonaulana oli Madventures-reissuvideomateriaaleista teetetyt korkeatasoiset kuvat, joissa on vangittuna hätkähdyttäviä, tunteita herättäviä, pelottavia tai muuten vain erikoisia otoksia kaksikon reissuilta ympäri maailmaa.Lisäksi messuilta löytyi runsaasti muitakin mielenkiintoisia valokuvanäyttelyitä

Hyvin osaa riekko maastoutua :)

Kyllä muakin pelottas!

Rich Bitch

Maalaisromantiikkaa?Muuta mielenkiintoista messuilla oli hämähäkkimäistä minihelikopteria muistuttava lentävä kuvauslaite, johon laitetaan oma kamera sisälle ja jolla saa otettua kuvia lintuperspektiivistä. Kuva ja video varmaan kertoo tästä taas enemmän kuin tuhat sanaa:


Niin ja siitä itse valokuvaamisesta. Itehän en oo mitenkään ammattilaiskuvaaja enkä ees amatööri sellanen. Lähetään nyt vaikka siitä, että useimmiten onnistun kuitenkin saamaan kohteen sinne linssiin ja painamaan oikeaa nappulaa oikeaan aikaan. Tykkään kyllä valokuvata kaikkea, mikä visuaalisesti miellyttää mun silmää ja inspiroi ajatuksenjuoksua.

Tämä on riittäny mulle tähän mennessä, enkä oo kaivannu mitään kovin monimutkaisia järkkärikameroita kun en ilman ammattiapua varmaan saisi moista kapistusta edes päälle! Oon ihan käsi kaikkien teknisten laitteiden kanssa eikä mun normaalisti harvinaisen hyvälaatuinen kärsivällisyyteni jaksa keskittyä tuhannen napin ja nippelin eri ominaisuuksiin. En oo oikein koskaan erityisemmin osannu olla kameran edessäkään, tuntuu että sillon pitäs väkisin yrittää vääntää joku pepsodent-hymy mikä näyttää siinä tilanteessa kaikkea muuta kuin luonnolliselta. Ehkä tulevaisuudessa koitan panostaa noihin valokuvaamisen saloihin enemmän, etenkin näin bloggaamisen hyödyllisenä apuvälineenä :)

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu